Wethouder Karsten Klein viert Chinees Nieuwjaar met De Chinese Brug

Op zaterdag 16 februari 2013 luidde De Chinese Brug het jaar van de slang in! Nog nooit waren er zoveel bezoekers geweest om dit samen met ons te vieren met kleurrijke optredens en Chinese hapjes.

Het feest werd geopend door voorzitter Atom Zhou. Daarna kwam onze speciale gast wethouder Klein van Jeugd, Welzijn en Sport aan het woord. Hij wenste ons alle geluk voor het nieuwe jaar en was blij om te zien dat er zo’n gemêleerd gezelschap aan te treffen. Buiten hoorde je al getrommel, terwijl wethouder Klein nog op het podium stond, kwamen de leeuwen al dansend binnen. Van zo’n korte afstand, vertelde wethouder Karsten Klein, leken ze even op levensechte leeuwen.

Behalve de leeuwendans is er een ander traditioneel gebruik rondom Chinees Nieuwjaar namelijk het neerdalen van de welvaartsgod op aard, “Cai Shen” genaamd. Cai Shen was bij de Chinese Brug om rode enveloppen uit te delen. Iedereen die rode enveloppen ontvangt gaat een welvarend jaar tegemoet.

Het eerste optreden werd verzorgd door de cursisten van de Nederlandse taalles. Ze legden in het Nederlands uit welke gebruiken er zijn rondom Chinees nieuwjaar. Onder het publiek waren Chinezen maar ook veel niet-Chinezen die de gebruiken niet kennen. Daarom was het optreden van de Nederlandse taal cursisten erg informatief.

In de pauze werden typische Nieuwjaarshapjes geserveerd. Het programma vervolgde met de Chinese Opera door de groep Yim Kwan Fong. De dames waren compleet ingeleefd in hun verhaal. Daarna gaf mevrouw Wang een taichi demonstratie met 2 van haar leerlingen. De zanggroep van stichting De Chinese Brug sloot als laatste aan met een Nieuwjaarslied. De vrolijke, bekende noten deden vele bezoekers meeklappen en meezingen. Iedereen was gelijk in Nieuwjaars stemming.

Ook voor de kinderen was er veel te doen. Terwijl de ouders van het programma konden genieten, vermaakten de kinderen zich met het vouwen van rode enveloppen en kleurplaten.

Contact
De Chinese Brug
Zuidwal 94
2512 XV Den Haag

070-3616689
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.