Terugblik Internationale Vrouwendag

Een feestelijke afsluiting van het TOPvrouw Weekend met muziek, beweging, verwenmomenten, workshops en natuurlijk lekker eten.

wegwijzerIn het weekend van 8 maart was er een driedaags evenement 'TOPvrouw Weekend' bij stichting Samen Sterk in Den Haag om de Internationale Vrouwendag te vieren. Dit evenement kwam tot stand door een samenwerking tussen verschillende maatschappelijke en culturele organisaties, waaronder Stichting De Chinese Brug.

Op 10 maart hielpen onze coördinator Yee May Kwok en een vrijwilliger van De Chinese Brug mee als gastvrouw. Tevens maakte ons keukenteam Chinese hapjes voor het lopend buffet.

jeltje-van-nieuwenhoven    aftrap

Tijdens de opening gaf Jeltje van Nieuwenhoven -de eerste vrouwelijke voorzitter van de Tweede Kamer- een toespraak. Vervolgens was er een unieke aftrap voor de start van de dag: iedereen moest naar het midden van de zaal om enkele opdrachten uit te voeren. Bijvoorbeeld, loop door de zaal en geef iedereen een warme knuffel.

workshoptaichi1    workshoptaichi2

Wat konden de vrouwen op de laatste dag van het TOPvrouw Weekend doen? Naast een beautyzone waar vrouwen een manicure of massage konden krijgen, waren er ook enkele workshops. Mevrouw Wang -Tai Chi lerares bij de Brug- leerde de vrouwen Qi Gong, 18 oefeningen gericht op de ademhaling; Lucia Lindner gaf een workshop Biodanza, een vrije dans waarbij je beweegt vanuit je gevoel; Melissa Ntangu vertelde over een gezonde lifestyle, de weetjes over het eten van fruit.

biodanza    gezond

Na alle inspanning en ontspanning was het natuurlijk tijd voor het avondeten. Tot slot, het TOPvrouw Weekend werd afgesloten met een dagevaluatie en een Bulgaarse dans.

Contact
De Chinese Brug
Zuidwal 94
2512 XV Den Haag

070-3616689
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.