Wethouder Karsten Klein opent het Chinees Maanfeest

Stichting De Chinese Brug vierde op zaterdag 14 september 2013 het Chinees Maanfeest. Verschillende culturen kwamen bijeen voor deze gelegenheid. We werden vereerd met het bezoek van wethouder Karsten Klein (Jeugd, Welzijn en Sport) en de heer Chun Liu, raadsman van de Chinese ambassade.

 

Terwijl de volwassenen in de grote zaal genoten van diverse optredens, hadden ook de kinderen plezier met het knutselen van lampionnen. Daarnaast was er parallel aan het hoofdprogramma een workshop Chinese Kalligrafie (Mei Aoi), een demonstratie maancake maken (Mee Pean Cheok) en een demonstratie theeceremonie met theeproeverij (Sissi's Tealounge). Wethouder Karsten Klein nam een kijkje bij Chinese Kalligrafie en klom zelf in het penseel om de karakters '中秋節' (= Chinees Maanfeest) te schrijven. Zie foto.

In de grote zaal beet Mevrouw Yim Ping Cai het spits af met prachtige Chinese liederen. Na een warm applaus volgde een komische act van een 6-tal vrijwilligers. Het verhaal van het Chinees Maanfeest werd op een speelse wijze uitgebeeld. Dit toneelstuk zorgde voor veel gelach onder het publiek. De bezoekers werden vervolgens tot rust gebracht door een sierlijke Bollywood dans van Poernima Gobardhan (Dansschool Pretima Ke Dewashrie), bekend van verschillende tv shows. Hierna was het tijd voor de eerste loterijtrekking met vele prijzen.

Toen was het moment van de pauze aangebroken waar iedereen even zijn/haar benen kon strekken. Er werden heerlijke hapjes geserveerd waarbij de maancake niet kon ontbreken. Het keukenteam heeft fantastisch werk verricht om de buiken van al onze bezoekers te vullen.

Na de pauze hadden we nog meer in petto voor de bezoekers. Een optreden van de Chinese operagroep Sun Fung Sing, begeleid door live muziek. Meneer Kwok Keung Yick zette ook dit jaar het publiek tot denken met zijn hersenkrakers (lampionraadsels). Een Chinees liedje over de maan en de liefde kon natuurlijk niet ontbreken: '月亮代表我的心', wat 'de maan symboliseert mijn hart' betekent. Jenny en meneer Lau dansten vervolgens de Cha Cha Cha. Hierna was het tijd voor de tweede loterijtrekking, met nog grotere prijzen. Tot slot kwamen de kinderen met hun creaties - onder begeleiding van Chinese zang - het podium op.

Al met al een ontzettend leuke en geslaagde dag voor jong en oud. Op naar het volgende evenement en we hopen u er ook te zien!

Klik hier voor de foto’s van het Chinees Maanfeest.

Contact
De Chinese Brug
Zuidwal 94
2512 XV Den Haag

070-3616689
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.