Terugblik Chinees Maanfeest viering bij de Brug

Publiek

Op zondag 23 september 2012 stond De Chinese Brug in het teken van het Chinees Maanfeest! Voorzitter Atom Zhou opende het feest, gevolgd door een toespraak van meneer Zheng van de Chinese ambassade. Hierna konden de bezoekers genieten van diverse optredens.

Zang Opera

Sissi en Andy hebben iedereen vermaakt met een prachtig zangoptreden. Onze presentatrice Jenny vertelde vervolgens over de geschiedenis van het Maanfeest en zong zelf een paar klassieke Chinese liedjes. Bezoekers in de zaal zongen gezellig mee. Na lang voorbereiden was de Chinese operagroep Sun Fung Sing klaar om op te treden. Na een geweldige Chinese opera optreden was het tijd voor de lunchpauze. Bezoekers konden genieten van lekkernijen bereidt door de keukenteam van De Chinese Brug.

Dans Leeuwendans

Na de pauze hadden we nog meer in petto voor de bezoekers. Queena gaf een schitterend Chinese dans optreden. Meneer Kwok Keung Yick zette de hele zaal hard aan het denken met zijn raadsels. Moeite loont, want degene die het antwoord wist kon een mooie prijs in ontvangst nemen! Na het harde denken konden de bezoekers genieten van een leeuwendans optreden van de vereniging Yat Hong.

Gangnam
Dat De Chinese Brug met de tijd mee gaat, blijkt uit het dansoptreden dat werd geleid door Ronny Chan. "Gangnam style" is op dit moment een razend populair Koreaans liedje met een leuk dansje erbij. Ronny legde de basis stappen van het dansje uit en vervolgens ging hij met een paar deelnemers het dansje uitvoeren. Een klein kindje ging zelfs heel actief meedoen! De hele zaal was erg onder de indruk wat blijkt uit vele gelach en vreugde van de bezoekers. Vervolgens was Chinese operagroep Sun Fung Sing omgekleed en klaar om hun tweede Chinese opera optreden uit te voeren.

Lootjes Kinderen

Tot slot was het tijd voor de spetterende loterij waarbij bezoekers aantrekkelijke prijzen konden winnen. Dit gebeurde onder begeleiding van onze penningmeester Sahira Masood en de organisator van het Chinees Maanfeest Li Chin Wan. Het feest werd beƫindigd met een lampionentocht door de kleine kinderen, die de lampionnen in de middag zelf hebben gemaakt onder begeleiding van Yee May Kwok.

Via ons Facebook kun je meer foto's terug vinden van het Maanfeest, gemaakt door fotograaf Chi Kin Tsang. Wil je in het vervolg op de hoogte blijven van onze evenementen? Like ons dan snel op Facebook!

Contact
De Chinese Brug
Zuidwal 94
2512 XV Den Haag

070-3616689
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.