Evenementen

voorlichting bijeenkomst Corona Virus

 

Donderdag 27 Februari 2020

Tijd: 13:00-14:30 uur

Stichting de Chinese Brug

Zuidwal 94 Den Haag

toegang: Vrije inloop

 

 

 


Feestelijke Viering Chinees Nieuwjaar

 

Zondag 26 januari 2020

Tijd: 11:00-14:00 uur

Stadhuis Den Haag

Spui 70 2511BT Den Haag

Entree:  kaarten gratis verkrijgbaar vanaf dinsdag 21 januari bij Stichting de Chinese Brug  (alleen voor senioren 65+)

 

 

 

Op vrijdag 13 november 2015 wordt een gezondheidslezing gehouden over:
- vitaal ouder worden
- valpreventie
- gezond wonen

Gespreksbijenkomst "zorg verandert"

Wanneer: Vrijdag 14 Oktober 2016

Tijd: 13:30-15:00 uur

Deelname is gratis


Op zondag 16 augustus organiseren wij in samenwerking met stichting Hindustani een gezellige High Tea en karaoke middag! Op die dag verzorgen we een heerlijke High tea in Hindoestaanse, Chinese en Britse stijl. Onder genot van een lekkere hapje, drankje, en het zingen van een liedje leren we elkaar's cultuur op een spelende wijs kennen.

Iedereen is van harte welkom, er wordt die dag ook voor Halal hapjes verzorgd.

中橋在8月16日星期日舉辦High Tea & 卡拉OK下午日 詳情


Tafelverhuur 二手攤位市集 中文詳情

De Chinese Brug organiseert zondag 5 juli 2015 een rommelmarkt. Wilt u graag van uw spulletjes af, maar vind u het zonde om weg te gooien. Dan is dit het moment om het te verkopen. Huur een tafel bij De Chinese Brug voor maar € 3,50 , u dient zich uiterlijk 1 juli aan te melden. Dit kan bij De Chinese Brug zelf, graag meteen het bedrag voldoen bij de aanmelding.

 

Op zaterdag 27 juni 2015 organiseren wij een leuk uitje naar 's wereld grootste vogelpark Avifauna. Vanuit Den Haag vertrekken we met een bus richting Alphen aan den Rhijn. Allereerst maken we een spetterende boottocht en vervolgens wanen we in de wereld van Vogelpark Avifauna.
一日遊:遊船河&雀鳥公園Avifauna 中文詳情


De lente breekt aan en de bloemen staan in de bloei. Op zaterdag 25 april 2015 organiseren wij in samenwerking met Stichting Hindustani een uitje naar Lisse. Op deze dag gaan we de Keukenhof bezoeken en daarna kunnen we prachtig opgemaakte bloemenwagons bewonderen bij de Bloemencorso in Lisse Centrum. 參觀庫肯霍夫公園&花車巡遊一日遊活動 中文詳情

 

中文海報

Elk jaar vieren miljoenen vrouwen de Internationale Vrouwendag. Stichting De Chinese Brug, Theater de Vaillant, Stichting Avrasya, buurthuis De Mussen, MOC, Zebra wijkcentrum Parada, Stichting Osaba en Buur(t)vrouwen Stationsbuurt slaan de handen ineen om samen deze bijzonder dag te vieren.

De viering - met thema 'Vrouw in Beweging' - zal plaats vinden op dinsdag 3 maart 2015 van 9:30 tot 14:00 uur. U bent van harte welkom om de Internationale Vrouwendag samen met ons en andere deelnemende organisatie te vieren.

Het programma ziet er al volgt uit: de dag start met een gezamenlijk programma van alle deelnemende organisaties bij Theater De Vaillant, met o.a. cabaretière Merel Moistra. De dag zal worden voortgezet met een middagprogramma met diverse workshops op verschillende locaties.


Programma
  9.30 – 10.00        Inloop Theater De Vaillant

10.00 – 11.15        Diverse optredens

11.15 – 12.00        Brunch

12.30 – 14.00        Workshops op verschillende locaties:

- Stichting Avrasya, Hobbemastraat 184

- De Chinese Brug, Zuidwal 94 (kaligrafie en wereldans)

- Buurthuis De Mussen, Hoefkade 602

- MOC, Teniersstraat 17

- Buur(T)vrouwen Stationsbuurt, Van Limburg Stirumstraat 280

- Zebra Wijkcentrum Parada, Oranjeplein 52A

 

De entree is gratis. Bent u geïnteresseerd? Meld u zich dan uiterlijk 26 februari aan via telefoon 070-3616689, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij De Chinese Brug zelf.

Graag tot ziens op 3 Maart 2015!

Luid met ons het jaar van het schaap in!

 

Chinees Nieuwjaar valt dit jaar op 19 februari 2015. Stichting De Chinese Brug viert de jaarlijkse Chinees Nieuwjaarsviering op zaterdag 28 februari 2015, 13:00 - 17:00.

 

December is nabij, een feestmaand die wij graag met u willen vieren tijdens een speciale kerstmaaltijdvoorziening op woensdag 17 december 2014 (18:00 - 20:30). Deze avond staat volop in het teken van kerst, gezelligheid en lekker eten.

Af en toe je buur een handje helpen omdat hij het zelf niet kan? Dat kan via Burenhulpcentrale. Stichting De Chinese Brug organiseert op dinsdag 11 november 2014 tussen 15:00-17:00 een koffiemiddag waarbij er uitgelegd wordt hoe je iets voor je buurtbewoner kan betekenen!

 

Op vrijdag 26 september 2014 organiseren we een  leuke  excursie  naar het Nationaal Park Oosterschelde. Onder leiding van gidsen gaat u op zoek naar de  verschillende zeevruchten  uit  de Oosterschelde. De vondsten uit de Oosterschelde worden naderhand bereid tot een kleine proeverij. Daar blijft het echter niet bij! Na de lunch bij Restaurant Man Li in Zierikzee krijgt u nog de gelegenheid om zelf Zierikzee te ontdekken. 

De verbouwing van het gebouw van Stichting De Chinese Brug is achter de rug. Stichting De Chinese Brug is officieel "Buurthuis van de Toekomst"! Deze mijlpaal willen wij graag met u, onze buurt en samenwerkingspartners delen. Op zaterdag 31 mei 2014 vindt er een Open Dag plaats.

Kom kennis maken met De Chinese Brug als nieuwe "Buurthuis van de Toekomst"! Van 13:00 tot 17:00 uur is er doorlopend multicultureel programma


維他命D的研究資訊 - 許可表格 - 填寫問卷


Vitamine D-tekort kan gevaar opleveren voor uw gezondheid:
Laat uw vitamine D meten!
(中文版)

Een tekort aan vitamine D kan zorgen voor botproblemen. Andere gevolgen kunnen spierzwakte, en verhoging van de bloeddruk, suiker- en cholesterol gehalte zijn. Het is daarom belangrijk om te weten of u een tekort heeft aan vitamine D.

Op dinsdag 18 maart van 9:00-12:00 kunt u dat bij De Chinese Brug gratis laten testen. Het gaat om een grootschalig onderzoek in Den Haag, bedoeld voor mensen van Chinese afkomst van 18 jaar en ouder.

Luid met ons het jaar van het paard in!

 

Vrijdag 31 januari is het Chinees Nieuwjaar. Het is dit jaar het jaar van het paard. Deze feestdag wordt overal groots gevierd. Stichting De Chinese Brug organiseert haar jaarlijkse Chinees Nieuwjaarsviering op zondag 9 februari 2014, 13:00 - 17:00.

Op woensdag 18 december kunt u genieten van een maaltijdvoorziening in speciaal kerstsfeer! Voor €6 kunt u genieten van een speciaal menu en gezellig met z'n allen kerstliederen gaan zingen.

Met de feestdagen voor de boeg wil Stichting De Chinese Brug samen met u deze sfeervolle tijden doorbrengen. Daarom willen wij u uitnodigen voor de Dagtocht Kerstmarkt Düsseldorf. De dagtocht wordt gehouden op maandag 16 december 2013. Naast een compleet verzorgde busreis vanuit Den Haag Centraal naar Düsseldorf zit er ook een diner bij inbegrepen.

Jaarlijks vieren miljoenen Chinezen op de 15de van de 8ste maand van de Chinese kalender het Chinees Maanfeest. Volgens de westerse kalender valt deze feestdag dit jaar op 19 september. Het Chinees Maanfeest staat ook wel bekend als reüniefeest. De ronde vorm van de volle maan symboliseert namelijk eenheid en harmonie. Stichting De Chinese Brug wil de vreugde en gezelligheid van het Chinees Maanfeest graag met u delen.

Op zaterdag 14 september 2013 viert Stichting De Chinese Brug het Chinees Maanfeest. Kom ook en vier met ons mee!

Jaarlijks vieren miljoenen Chinezen op de 15de van de 8ste maand van de Chinese kalender het Chinees Maanfeest. Volgens de westerse kalender valt deze feestdag dit jaar op 8 september. Het Chinees Maanfeest staat ook wel bekend als reüniefeest. De ronde vorm van de volle maan symboliseert namelijk eenheid en harmonie. Stichting De Chinese Brug wilt de vreugde en gezelligheid van het Chinees Maanfeest graag met u delen.

Op zondag 7 september 2014 viert Stichting De Chinese Brug het Chinees Maanfeest. Kom ook en vier met ons mee!

Op 24 maart 2013 zal het jaarlijkse evenement 'Wereldreis door eigen stad' in Den Haag plaatsvinden. Een interessante uitwisseling tussen verschillende culturen waarbij De Chinese Brug natuurlijk de Chinese cultuur aan u zal voorleggen.

Vanaf 14 augustus 2015 organiseren wij iedere vrijdagmiddag een speciale senioren middag voor de ouderen onder ons. Ontmoet buurt- en leeftijdsgenoten onder het genot van een heerlijk kopje koffie/ thee en een kleine hapje. 
Komt u gezellig kopje thee drinken en praatje maken met buurtgenoten?

Repair cafe Zaterdag 16 september 2017

 

 

informatiemarkt donderdag 26 april 2018

 

 

Voorlichting bijeenkomst "veiligheid op straat" dinsdag 3 juli 2018

 

Pagina 1 van 2
Contact
De Chinese Brug
Zuidwal 94
2512 XV Den Haag

070-3616689
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.